Cikkek

hirek61

Múzeumok Éjszakája Szegeden
Történelmi divatbemutató, reneszánsz táncház,
latinos muzsika

2006. június 21.

Immár második alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája Szegeden. Tavaly több mint 6 ezer érdeklõdõt vonzott az esemény. Egy valóságos népünnepély részesei lehettek a múzeumbarátok. A rendezvény a kultúra és a szórakozás igazi összekapcsolódása volt a múlt esztendõben és lesz várhatóan az idén is.

A Múzeumok éjszakáján este 6 órától éjjel 2-ig a látogatókat ingyenes belépés mellett tárlatvezetésekkel várják a Móra Ferenc Múzeumba. A Munkácsy-kiállítás a múzeumi éjszakán is belépõjegy köteles, de aki ekkor szeretné megtekinteni a világhírû magyar festõ mûveit, ingyenes tárlatvezetésen vehet részt, ahol szakavatott elõadók idézik fel Munkácsy életét, festészetét és az egyes mûalkotások történetét.

Az este folyamán zenés-táncos szabadtéri rendezvényekre hívnak mindenkit a Móra-parkba. A múzeum elõtti színpadon fellép Ivánovics Tünde és az Inti Raymi dél-amerikai zenekar. A Magyar Bourdon Trió és a Pavane Táncegyüttes zenével-tánccal a reneszánsz kort idézi fel. Háromszor is kifutóvá alakul át a színpad, hogy különbözõ korok által megihletett divatbemutatóknak adjon helyet. Ilyen eddig még nem volt; a Móra Ferenc Múzeum sokat látott falai és lépcsõi most egy történelmi divatbemutatónak biztosítják a hátteret. A csinos modellek a régmúlt és a ma öltözködést mutatják be - ezzel is csalogatva a látogatókat a Fekete házban látható viselettörténeti kiállításra.

A gyerekekrõl sem feledkeznek meg a rendezõk, õket játszóház várja, ahol pedagógusok közremûködése mellett kézmûveskedhetnek. A mozibarátok a Grand Caféban, a Vár udvarán és a múzeum elõtt válogathatnak kedvükre valót a múzeumhoz, mûvészekhez kapcsolódó filmekbõl.

Pontosan éjfélkor elsötétül a Móra-kert, gyertyák gyúlnak majd, így köszöntik a részvevõk a Szent Iván éjt.

idoszaki kiallitasok

Móra Ferenc Múzeum

(Roosevelt tér 1-3.)

 2013. november 22 - 2014. március 26.

GÁRDONYI - A láthatatlan ember arcai

 

2104. február 8 - április27.

Egy régész Afganisztánban - 14 hónap Belső-Ázsiában

 

Fekete ház 

(Somogyi u. 13.)

 

2014. január 23 - március 23.

Kolostorok kincsei

 

2014. február 7 - március 31.

A XX. századi Szeged villanófényben

 

 


 

Vármúzeum

(Stefánia 15.)


A jelenlegi időszakban nincs látogatható kiállításunk.

 

Kass Galéria

(Vár u. 7.)

 

Kiállításépítési munkálatok miatt jelenleg nincs időszaki kiállításunk ezen a kiállítóhelyen.

 

ÉRVÉNYBE LÉPŐ JEGYÁRVÁLTOZÁSOK 2013. SZEPTEMBER 1-TŐL! Kiállítási archívum

2013


ÉRTÉKTÁRAK


SZERMONOSTOR RÉGÉSZETI FELTÁRÁSA

 


KÖZBESZERZÉS