hirek-arad-hadtortenet

Múzeumi együttmûködés

Néhány héttel ezelõtt kötött együttmûködési megállapodást a Móra Ferenc Múzeum és az aradi közgyûjtemény. Ez a múzeumi szövetség bõvült ki a Hadtörténeti Múzeummal. Június 13-án, pénteken írták alá a felek Budapesten az errõl szóló szerzõdést. A cél többek között, hogy közösen pályázhassanak a kulturális intézmények uniós forrásokra. Néhány héttel ezelõtt kötött együttmûködési megállapodást a Móra Ferenc Múzeum és az aradi közgyûjtemény. Ez a múzeumi szövetség bõvült ki a Hadtörténeti Múzeummal. Június 13-án, pénteken írták alá a felek Budapesten az errõl szóló szerzõdést. A cél többek között, hogy közösen pályázhassanak a kulturális intézmények uniós forrásokra.

Az európai kulturális sokszínûség népszerûsítése, a kulturális értékek megmentése, közkinccsé tétele, illetve az egykori aradi ereklyemúzeumi gyûjtemény tudományos alaposságú feldolgozása érdekében fog össze a Csongrád megyei Móra Ferenc Múzeum, az aradi Complexul Muzeal és a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézete és Múzeuma.
A Hadtörténeti Múzeum képviseletében Dr. Holló József Ferenc, nyugalmazott altábornagy, az intézmény fõigazgatója, Dr. Peter Hügel, aradi múzeumvezetõ és Dr. Zombori István, a Csongrád Megyei Múzeumok igazgatója által aláírt dokumentumban a részt vevõ intézmények kinyilvánítják szándékukat, hogy együttmûködnek az aradi ereklyemúzeum gyûjteményének feldolgozásában. A felek közös kiadványokat jelentetnek meg, összehangolják marketingtevékenységüket és az együttmûködés eredményeinek megvitatása érdekében kerekasztal-beszélgetéseket, konferenciákat rendeznek.
Arad megyében és Csongrád megyében is aktuális kérdés, az autópálya-építés régészeti feltárása, Arad megyében már meg is kezdõdött a munka.
Néhány héttel ezelõtt kötött együttmûködési megállapodást a Móra Ferenc Múzeum és az aradi közgyûjtemény. Ez a múzeumi szövetség bõvült ki a Hadtörténeti Múzeummal. Június 13-án, pénteken írták alá a felek Budapesten az errõl szóló szerzõdést. A cél többek között, hogy közösen pályázhassanak a kulturális intézmények uniós forrásokra. A múzeumok számára fontos, hogy meg tudják egymással osztani az autópálya-építés régészeti feltárásának szervezeti-szakmai tapasztalatait.
A tervek szerint az Aradi és a Csongrád megyei múzeumok, valamint a Hadtörténeti Múzeum együtt fognak Európai Uniós pályázatot benyújtani.

A beadandó uniós pályázatot projektgazdaként a Csongrád Megyei Önkormányzat Múzeuma kezeli, vezeti. A Móra-múzeum koordinálja az együttmûködõ közgyûjtemények közötti tevékenységet, az aradi gyûjtemény feldolgozása során állományvédelmi szakembereket biztosít a munkához, illetve kiállítási teret ad a feldolgozott gyûjteményi anyag bemutatására.

 

 

 

    

 

idoszaki kiallitasok

Móra Ferenc Múzeum

(Roosevelt tér 1-3.)

 2013. november 22 - 2014. március 26.

GÁRDONYI - A láthatatlan ember arcai

 

2104. február 8 - április27.

Egy régész Afganisztánban - 14 hónap Belső-Ázsiában

 

Fekete ház 

(Somogyi u. 13.)

 

2014. január 23 - március 23.

Kolostorok kincsei

 

2014. február 7 - március 31.

A XX. századi Szeged villanófényben

 

 


 

Vármúzeum

(Stefánia 15.)


A jelenlegi időszakban nincs látogatható kiállításunk.

 

Kass Galéria

(Vár u. 7.)

 

Kiállításépítési munkálatok miatt jelenleg nincs időszaki kiállításunk ezen a kiállítóhelyen.

 

ÉRVÉNYBE LÉPŐ JEGYÁRVÁLTOZÁSOK 2013. SZEPTEMBER 1-TŐL! Kiállítási archívum

2013


ÉRTÉKTÁRAK


SZERMONOSTOR RÉGÉSZETI FELTÁRÁSA

 


KÖZBESZERZÉS