hirek-harfakoncert-marielle-nordmann

Hárfamuzsika a múzeumban

Angyali muzsika tölti be a Móra Ferenc Múzeum termeit: A világhírû francia hárfamûvésznõ, Marielle Nordmann ad koncertet ad április 18-án, szombaton 18 órától a Kultúrpalotában. Másnap este 18 órakor pedig a nemzetközi hárfakurzuson részt vevõ növendékek szórakoztatják muzsikájukkal a nagyérdemût. A múzeum dísztermében tartandó koncert belépõi 400 Ft.-ba kerülnek.

Idén negyedik alkalommal rendeznek Szegeden nemzetközi hárfakurzust, melyre a szegediek mellett Budapestrõl, Bécsbõl, sõt, Moszkvából is érkeznek majd hárfanövendékek és tanárok. A kurzus különlegessége, hogy április 18-án este hat órától koncertet ad a Móra Ferenc Múzeumban Marielle Nordmann, a hárfamuzsika egyik legnagyobb ma élõ mestere. A hangverseny különbözõ szekcióit Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója vezeti majd fel.

Marielle Normann Franciaországban született és hatéves korában kezdett el zenélni: elõször zongorán játszott, majd tízéves korában megismerkedett a legendás hárfakirálynõvel, Lily Laskine-nel. A találkozás olyannyira nagy hatással volt Normannra, hogy eldöntötte: a hárfára teszi fel egész életét. A mûvésznõ ma a világ egyik legelismertebb hárfása, a világ összes kontinensén vendégszerepelt és tanított már. Rengeteg elismerést kapott, többek között a párizsi Zeneakadémia hárfa és kamarazenei díját, valamint világszerte a legnagyobb zenészekkel és zenekarokkal koncertezett. Fõ filozófiája, hogy a zene megismeréséhez mindenkinek joga van: nem csak a koncertekre járó közönségnek, hanem a kórházban lábadozóknak vagy éppen a börtönraboknak is. Nordmann életében a tanítás fontos szerepet tölt be: mint mondja, "az igazi mûvész nem lehet elégedett önmagában az elõadással, adni és ajándékozni kell a fiatal generációnak".

Marielle Nordmann hárfakoncert a Móra Ferenc Múzeumban

idoszaki kiallitasok

Móra Ferenc Múzeum

(Roosevelt tér 1-3.)

 2013. november 22 - 2014. március 26.

GÁRDONYI - A láthatatlan ember arcai

 

2104. február 8 - április27.

Egy régész Afganisztánban - 14 hónap Belső-Ázsiában

 

Fekete ház 

(Somogyi u. 13.)

 

2014. január 23 - március 23.

Kolostorok kincsei

 

2014. február 7 - március 31.

A XX. századi Szeged villanófényben

 

 


 

Vármúzeum

(Stefánia 15.)


A jelenlegi időszakban nincs látogatható kiállításunk.

 

Kass Galéria

(Vár u. 7.)

 

Kiállításépítési munkálatok miatt jelenleg nincs időszaki kiállításunk ezen a kiállítóhelyen.

 

ÉRVÉNYBE LÉPŐ JEGYÁRVÁLTOZÁSOK 2013. SZEPTEMBER 1-TŐL! Kiállítási archívum

2013


ÉRTÉKTÁRAK


SZERMONOSTOR RÉGÉSZETI FELTÁRÁSA

 


KÖZBESZERZÉS