hirek73

Sajátos Dalí-tárlatvezetés Gesztesi Károllyal

2006. szeptember 20.

Szeptember 28-án, csütörtökön 17 órától az egyik legismertebb magyar férfiszínész, Gesztesi Károly tart sajátos és rendkívüli tárlatvezetést a Dalí-kiállításon. Az Üvegtigris 2., a Kútfejek, a Csak szex és más semmi, a Magyar Vándor, a Honfoglalás, a Tibor vagyok, de hódítani akarok, a Rokonok címû filmek szereplõje, a Shrek rajzfilm magyar hangja szívesen vállalta, hogy kommentálja a szegedi Dalí-kiállításon látható mûveket és beszéljen a bohém katalán mûvészrõl. Gesztesi a 90-es évek elején a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, így vannak emlékei a városról, ezért is fogadta érdeklõdéssel a felkérést és várja a szegediekkel való újabb találkozást.

2005-ben egy szavazás szerint Gesztesi Károly közte volt a három legnépszerûbb magyar férfiszínésznek. Az élethez való vagány hozzáálláson túlmenõen egy hasonlóság még biztosan van Salvador Dalí és Gesztesi Károly között. Közismert, hogy Dalí valóságos táplálkozás mániákus volt. Gesztesi szintén nem veti meg a jó falatokat. "Szeretem az életet, imádok enni, inni, szeretni, képes vagyok hajnalban kolbászért indulni a piacra" - vallja a színész, aki azonban ebben az évben harminc kilót adott le azért, hogy nemrégen született kislánya ágyába úgy tudjon belehajolni, hogy ne legyen útban sörhasa.

Gesztesi Károly Dalí-tárlatvezetésére szintén szeptember 21-tõl lehet jegyeket vásárolni. Az eseményre a jegy nem emeltáras, 1500 Ft-ért lehet meghallgatni, hogy a színész miként értelmezi Dalí alkotásait.

idoszaki kiallitasok

Móra Ferenc Múzeum

(Roosevelt tér 1-3.)

 2013. november 22 - 2014. március 26.

GÁRDONYI - A láthatatlan ember arcai

 

2104. február 8 - április27.

Egy régész Afganisztánban - 14 hónap Belső-Ázsiában

 

Fekete ház 

(Somogyi u. 13.)

 

2014. január 23 - március 23.

Kolostorok kincsei

 

2014. február 7 - március 31.

A XX. századi Szeged villanófényben

 

 


 

Vármúzeum

(Stefánia 15.)


A jelenlegi időszakban nincs látogatható kiállításunk.

 

Kass Galéria

(Vár u. 7.)

 

Kiállításépítési munkálatok miatt jelenleg nincs időszaki kiállításunk ezen a kiállítóhelyen.

 

ÉRVÉNYBE LÉPŐ JEGYÁRVÁLTOZÁSOK 2013. SZEPTEMBER 1-TŐL! Kiállítási archívum

2013


ÉRTÉKTÁRAK


SZERMONOSTOR RÉGÉSZETI FELTÁRÁSA

 


KÖZBESZERZÉS